Campanya excavació Can Jordi 2015

Imatge: Miquel Rigo

Una vegada elaborat el projecte d’intervencions arqueològiques de les Talaies de Can Jordi, i desprès de l’aprovació per part del Consell de Mallorca, hem començat les excavacions al sector C del jaciment.

Aquesta tasca es pot dur a terme gràcies a l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Santanyí i gràcies a una subvenció del Consell Insular. Amb aquests ajuts es poden contractar els arqueòlegs, i el personal auxiliar, i es pot comprar el material necessari per a la intervenció.

Així mateix, per poder executar el projecte, també fa falta una part molt important, el voluntariat. És per això, que volem engrescar tot aquell que vulgui participar en les tasques d’excavació, i el volem convidar a Can Jordi el mes d’agost.

Tots els interessats, es poden posar en contacte amb Lausa o visitar al jaciment i tendran informació dels horaris i de les tasques que s’han de realitzar.

Per contactar podeu enviar un correu a l’adreça info@lausa.cat

Direcció del projecte:

  • Nicolau Escanilla Artigas
  • Beatriz Palomar Puebla
  • Damià Ramis Bernad
  • Montserrat Anglada Fontestad
  • Cristòfor Salom Garreta

Diari del projecte:

29 de juliol de 2015: Presentació del projecte d’intervencions arqueològiques (2015-2019) al poblat talaiòtic de les Talaies de Can Jordi, a càrrec de l’equip que dirigirà l’excavació. La presentació s’ha fet a la casa de cultura de ses Cases Noves, de Santanyí.

Aquí teniu un vídeo de la presentació:

3 d’agost de 2015: Hem començat el treball en superfície a dins de muralla del sector C.

Imatge: Gabriel Noguera

4 d’agost de 2015: Segon dia de la campanya. Hem seguit el treball en superfície fins a nivell d’enderroc a l’interior de la muralla del sector C i espedregat tant a interior com a exterior de la muralla.

20150804222139-076f4f86-meImatge: Sebastià Vidal

5 d’agost de 2015: Tercer dia de campanya.

Imatge: Gabriel Noguera

6 d’agost de 2015: Quart dia de campanya. Hem seguit amb el treball en superfície.

Imatge: Joan Pinya

7 d’agost de 2015: Cinquè dia de campanya. Hem començat amb la topografia. Hem comptat amb l’ajuda de la brigada del Consell de Mallorca i s’han incorporat nous voluntaris. Van apareixent estructures.

Imatge: Gabriel Noguera

8 d’agost de 2015: Sisè dia de campanya.

Imatge: Joan Pinya

10 d’agost de 2015: Setè dia de campanya.

Imatge: Gabriel Noguera

11 d’agost de 2015: Vuitè dia de campanya: S’ha seguit en la descoberta del sòcol del parament extern dels edificis, i amb el despedregament de sobre la murada. Ens ha ajudat la brigada de patrimoni del Consell de Mallorca i el camió de l’Ajuntament. També hem tingut la visita dels responsables de l’excavació dels Clossos de can Gaià i dels voluntaris que hi fan feina.

Imatge: Joan Pinya

12 d’agost de 2015: Novè dia de campanya: Seguim excavant l’exterior de la muralla i hem dibuixat un dels murs interiors.

Imatge: Gabriel Noguera

13 d’agost de 2015: Desè dia de campanya: Seguim excavant l’exterior de la muralla.

Imatge: Joan Pinya

14 d’agost de 2015: Onzè dia de campanya: Seguim excavant l’exterior de la muralla. La jornada ha acabat abruptament amb un ruixat.

Imatge: Joan Pinya

17 d’agost de 2015: Dotzè dia de campanya: Seguim excavant l’exterior de la muralla.

Imatge: Joan Pinya

18 d’agost de 2015: Tretzè dia de campanya: Avui, plou, no plou, ha fet molt bon fer feina. Ha retut molt degut a les noves eines que hem incorporat, bé per ventura ha retut més pel bon grapat de voluntaris.

Imatges: Antoni Mestre

19 d’agost de 2015: Catorzè dia de campanya: Avui hem seguit amb el poc que queda per excavar de l’exterior. Duen molta feina els cocons profunds de la roca mare que han sortit i, sobretot unes restes humanes. També hem seguit treballant en superfície a l’interior i llevant rabasses d’ullastre i mata.

Imatge: Gabriel Noguera

20 d’agost de 2015: Quinzè dia de campanya.

Imatge: Joan Pinya

21 d’agost de 2015: Setzè dia de campanya.

Imatge: Gabriel Noguera

22 d’agost de 2015: Dissetè dia de campanya.

Imatge: Joan Pinya

24 d’agost de 2015: Divuitè dia de campanya.

Imatge: Joan Pinya

25 d’agost de 2015: Dinovè dia de campanya. Avui hem tingut molts d’ajudants joves i això és bon senyal. També hem rebut la visita del tècnic i la regidora de cultura de l’Ajuntament, així com un grup de campaners amb al·lots. La tasca va vent en popa i la feina es deixa veure. Pràcticament a la part superior ja no hi queda terra vegetal i està a punt per les properes campanyes.

Imatge: Joan Pinya

26 d’agost de 2015: Vintè dia de campanya. Ja anem esgotant el parell de dies que queden de campanya.

Imatge: Gabriel Noguera

27 d’agost de 2015: Vint-i-unè dia de campanya.

Imatge: Joan Pinya

28 d’agost de 2015: Vint-i-dosè dia de campanya.

Imatge: Joan Pinya

29 d’agost de 2015: Vint-i-tresè dia de campanya. Jornada de portes obertes.

Imatges: Joan Pinya

Vídeo amb les explicacions dels directors del projecte de les feines fetes fins ara:

L’Informatiu Migdia de IB3 s’ha fet ressò de la campanya. Ho podeu veure a partir de l’hora, un minut i quinze segons (1:01:15) de programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *