Jornada de portes obertes a Can Jordi

Avui al matí, al poblat talaiòtic de les Talaies de Can Jordi, hem fet la jornada de portes obertes per mostrar el que s’ha fet a la campanya d’excavació d’enguany.

Els directors de l’excavació han explicat les diferents actuacions que s’han fet durant el mes d’agost. L’equip de treball s’ha dividit en dos grups, un a la part interior i l’altre a la zona on en la campanya anterior es va descobrir una factoria de metall.

En la intervenció a l’interior del monument s’han posat al descobert un gran espai destinat a fer-hi foc, a més d’un habitacle al costat d’un portal inserit dins la muralla, aquest possiblement destinat a usos de vigilància del mateix portal.

Pel que fa a la zona de metal·lúrgia, per tal de poder interpretar millor la factoria, s’ha ampliat la superfície excavada posant al descobert els assentaments d’una sèrie de murs ben interessants. Val dir que en aquesta zona és on s’ha trobat la ceràmica més antiga.

També s’ha intervingut a la murada, a un sector que faltava el parament exterior, on s’han recol·locat algunes pedres caigudes així com reposat algunes que hi faltaven.

D’altra banda, s’ha mostrat l’esquelet de la inhumació descoberta l’any passat, del qual l’antropòloga n’ha fet una descripció i un breu estudi. També s’ha explicat les diferents castes de ceràmica que s’han trobat.

Imatges: Joan Pinya

 

Si voleu veure més imatges de  la campanya i de la jornada de portes obertes, podeu visitar la galeria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *