Floreix l’ametller. Imatges d’un poble

Vet ací una espipellada de la vida d’un poble i de la seva gent…

Santanyí, imatges d’un poble. L’arxiu de Bartomeu Vidal.

El que segueix és una selecció dels vídeos que el santanyiner Bartomeu Vidal va enriegistrar al llarg de més de mig segle, a partir del anys seixanta. La temàtica és molt variada: hi trobareu festes, funcions religioses, esdeveniments socials, actes culturals, fires, berbenes, tradicions, arquitectura, feines del camp i un llarg etcètera.

Per als santanyiners, tals filmacions tenen un interès especial, perquè gairebé tores estan ubicades a la vila, o si més no en el seu terme i, en certa manera, condensen un poc la història del darrers cinquanta anys. Per tal moiu, Bartomeu Vidal, potser de manera un tant insconcient, fa ver una excel·lent laber per a la col·lectivitat.

Amb l’edició del vídeo, Lausa no sols va voler salvar uns materials que són interessants per a la història local, sinò que, alhora, va voler reconèixer  la importància de tantes hores de treball, fetes de manera desinteressada i amb una continuïtat digna de la major admiració.

El 25 de juliol de 2013, festa de Sant Jaume, es va fer un homenatge a Bartomeu Vidal, organitzat per l’Ajuntament de Santanyí a iniciativa de Lausa, amb la projecció d’aquest audiovisual. L’audiovisual va ser distribuit,  en format DVD.

Si voleu saber més del projecte de l’arxiu audiovisual de Bartomeu Vidal ho podeu fer al seu apartat web, fent clic aquí.


Floreix l’ametller. Imatges d’un poble de Lausa a Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *